TARJIMA KOMPETENSIYASI MURAKKAB KO’P QIRRALI JIHAT SIFATIDA - Shermatova Bahora Isoqul qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqola tarjima didaktikasi muammolarini yoritib beradi. Tarjima kompetensiyasi tushunchalari, ularning asosiy uslubiy xususiyatlari va kompetensiyani shakllantirish vositalarini qiyosiy o’rganish tarjimani o’qitish maqsadini tarjimonning kasbiy faoliyati uchun zarur bo’lgan bilim va ko’nikmalarni o’z ichiga olgan tarjima kompetensiyasini shakllantirish sifatida belgilash imkonini beradi.