MEDIAMATN – MEDIALINGVISTIKANING YETAKCHI OBYEKTI. - Babaniyazova Mukaddas Jumanazarovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jamiyatning axborotlashuvi natijasida media olamida hamda unga bog‘liq ravishda tilshunosligimizda keng o‘rganilishni taqazo etayotgan yangi tadqiqotlarning vujudga kelayotgani, xususan, matnga nisbatan chegarani kengroq oluvchi mediamatnlar haqida ma’lum ilmiy qarashlar yoritiladi. Lisoniy va vizual komponentlarning o‘zaro aloqaga kirishishi natijasida vujudga keluvchi mediamatnlarning dunyo tilshunosligida o‘rganilishi, turlari, o‘ziga xos xususiyatlari, shuningdek, matbuot, radio, televideniye va Internet tarmoqlarida qo‘llaniluvchi mediamatnlarning bir-biridan farqli jihatlariga ham to‘xtalib o‘tiladi.