BAHOLANADIGAN MAJBURIYATLARNI XALQARO STANDARTLARGA MUVOFIQ SHARTLI AKTIV VA SHARTLI MAJBURIYATLAR HISOBI - Norbo’tayev Shohruh Jumanazarovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xalqaro standartlarga muvofiq baholanadigan majburiyatlar, shartli aktiv va shartli majburiyatlar hisobi, uning auditining tashkiliy asoslari, o’tkazish ketma ketligi, audit o’tkazish rejasi hamda dasturini ishlab chiqish bo’yicha masalalar ochib berilgan. Baholanadigan majburiyatlar, shartli aktivlar va shartli majburiyatlarni auditorlik tekshiruvidan o’tkazish mijoz korxona faoliyati umumiy auditining bir qismi hisoblanadi. Uning maqsadi buxgalteriya hisoboti baholanadigan majburiyatlar, shartli aktivlar va shartli majburiyatlarning ishonchliligi to’g’risida fikr shakllantirish va korxonada baholanadigan majburiyatlar, shartli aktivlar va shartli majburiyatlar bilan bog’lik muomalalarni hisobga olish hamda soliqqa tortish uslubiyotini tashkil etishning O’zbekiston Respublikasida amal qilayotgan me’yoriy xujjatlarga hamda buxgalteriya hisobi va moliyaviy hisobotning xalqaro standartlariga muvofiqligini aniqlashdan iborat.