BOSHQARUV HISOBI TIZIMIDA BYUDJETLASHTIRISHNING TASHKILIY-USLUBIY TA’MINOTINI TAKOMILLASHTIRISH - Shamsiddinova Shoxida Shamsiddinovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshqaruv hisobini tashkil qilishdagi muammolar, ushbu muammolarning hal qilish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilib, boshqaruv hisobining nazariy, boshqaruv hisobi tizimida byudjetlashtirishning tashkiliy-uslubiy ta’minotini takomillashtirish, amaliy va uslubiy jihatlari tadqiq etilgan. Byudjet va byudjetlashtirish tushunchalari tahlili, boshqaruv hisobi va byudjetlashtirishning o‘zaro bog‘liqligi, byudjetni shakllantirishda hisob ob’ektlarining umumiy strukturasini shakllantirish tartibi, daromad va xarajatlar byudjetining shakllanishi tadqiq qilingan hamda ishlab chiqarish korxonasining daromad va xarajatlari byudjetining namunasi tavsiya etilgan. Bundan tashqari byudjetlarni tuzilishi umumiy ko‘rinishi tahlil qilingan bo‘lib, metallurgiya sanoati korxonasi uchun bosqichlar asosida bosh byudjetni shakllantirish tartibi taklif qilingan.