ICHKI KASSALIKLAR PROPEDEVTIKASI KAFEDRASINING TARIXI VA ERKIN YULDASHEVICH QOSIMOVNI ESLAB - Eraliyeva Shohsanam Muzaffar qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya; Siz ushbu maqolada ichki kassaliklar propedevtikasi kafedrasi tarixi haqida ma’lumotga ega bo’lasiz. Maqolada 1976-1980 yillar Kafedraga mudirlik qilgan tibbiyot fanlari doktori, professor Qosimov Erkin Yuldashevich haqida ma’lumotlar berib o’tilgan. Ichki kasalliklar propedevtikasi kafedrasi 1957 yili viloyat klinik shifoxonasining 120 ta o’rniga mo’ljallangan ichki kasaliklar bo’limida tashkil qilingan. Unga mudir etib, tibbiyort fanlar nomzodi V.A. Arustamyan tayinlangan. 1958- 1959 yillari kafedrani professor G.M.Efendiev boshqargan. U bir payitning o’zida terapiya kafedra mudiri ham bo’lgan. 1959 yilning avgust oyidan boshlab kafedraga dosent B.I.Soybel mudir etib tayinlangan. Bu payida kafedra 60 o’rinli 1-shaxar shifoxonasida faoliyat olib borgan. Xar yili kafedra xodimlari tomonidan 2-3 ta oʻquv qoʻllanma, monografiya va oʻnlab oʻquv uslubiy qoʻllanmalar tayyorlanib, yangi oʻquv texnologiyalari asosida amaliy mashgʻulotlar olib borilmoqda.