OʻZBEKISTONDA VAKOLATLI IQTISODIY OPERATORLARNI BOJXONA AUDITIDAN OʻTKAZISH METODIKASINI YANADA TAKOMILLASHTIRISHDAGI USTUVOR VAZIFALAR - Raximov Siroj Shodlik oʻgʻli. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Mamlakatimiz iqtisodiyotini jahon xoʻjaligiga tashkiliy, huquqiy, moliyaviy, boshqaruv jihatdan yaqinlashtirish, bu bevosita jahon andozalarini milliy iqtisodiyotimizga qoʻllashga olib keladi va natijada integratsiyalashuv jarayonlari tezlashadi. Oʻzbekiston iqtisodiyotini yanada yuksaltirish koʻp jihatdan integratsiya jarayonlarini rivojlantirishga bogʻliq. Hozirgi kunda jahon iqtisodiy maydonida raqobat muhiti kuchli shakllangan boʻlib, bunday sharoitda har bir mamlakat iqtisodiyotining barqarorligi ustuvor omil sifatida qaraladi . Iqtisodiyotning barqarorligi koʻp jihatdan mamlakatning iqtisodiy xavfsizlik tizimi holatiga bogʻliq hisoblanadi, chunki mamlakatning iqtisodiy xavfsizligi – mamlakat iqtisodiyotini doimiy barqaror rivojlantirish va takomillashtirishga qaratilgan chora-tadbirlarning umum milliy majmuasi boʻlib, u albatta davlatning ijtimoiy-siyosiy barqarorligi va mustaqilligini hamda tashqi va ichki tahdidlarga qarshi turish mexanizmini koʻzda tutadi.