TIJORAT BANKLARIDA KREDIT OPERATSIYALARI HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH - Ulug’bek Umarovich Saidov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аnnotatsiya: Ushbu maqolada tijorat banklarida kredit operatsiyalari hisobini takomillashtirishning asosiy yo‘nalishlarini ko‘rib chiqilgan hamda ularni amalga oshirish bo‘yicha aniq chora-tadbirlar taklif etilgan. Maqolaning xulosa qismida kredit portfelini boshqarish samaradorligini oshirish va risklarni kamaytirishga yordam beradigan, tijorat banklarida kredit operatsiyalarini hisobga olishni takomillashtirish bo’yicha vazifalar keltirib o’tilgan. Maqola mazmunining asosiy g’oyasi tijorat banklarida kredit tahlili sifatini oshirishga qaratilgan. Kredit operatsiyalarini hisobga olishni avtomatlashtirish, ichki nazorat tizimini rivojlantirish, mumkin bo'lgan xavflarni o'z vaqtida aniqlash va oldini olishni ta'minlaydigan ichki nazorat tizimini yaratish fikri ilgari surilgan. Bu esa kredit portfeli bilan bog'liq muammolar ehtimolini kamaytirishga yordam berishi ta’kidlab o’tilgan.