MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASASI TARBIYACHILARINING IJTIMOIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISHNING PEDOGOGIK IMKONIYATLARI - Abidova Nilifar Zakirovna; Tozagul Saipova Risboy qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya Ushbu maqolada tarbiyachilarning ijtimoiy kampetentsiya tushunchasi va maktabgacha ta’lim va tarbiya sohasiga oid meyoriy-huquqiy hujjatlarga alohida to’xtalib o’tilgan. Tarbiyachilik mahoratiga zamin yaratuvchi jarayonlarni bilish haqida malumotlar. Hamda pedagog tarbiyachini ijtimoiy-pedagogik kompetentligi rivojlanganligining mezonlari va koʻrsatkichlaridan, Motivasion shaxsiy, Kasbiy- kognitiv, Analitik-faoliyatlari haqida fikrlar keltirilgan.