O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI SUD QONUNCHILIGI - Yo‘ldoshev Kozimjon Farxodjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Abstrak: O‘zbekiston Respublikasi mustaqilligini e’lon qilgan vaqtdan boshlab, dunyodagi ko‘plab mamlakatlar bilan keng miqyosda diplomatik va iqtisodiy aloqalarni yo‘lga qo‘ydi, bu esa mamlakatimizning Xalqaro miqyosdagi o‘rnini oshirish hamda tashqi savdo aloqalari tufayli, iqtisodiyotini rivojlantirishida yordam berib kelmoqda. O‘zbekistonning muhim iqtisodiy hamkorlari qatoriga Xitoy, Rossiya, Janubiy Koreya hamda Turkiya singari davlatlar kiradi ammo O‘zbekistonni tashqi savdosi jadal o‘sib borayotganligi sababli, yangi hamkorliklarga ehtiyoj sezilmoqda. Bunda ayniqsa Yevropa Ittifoqi O‘zbekistonni hammadan ham ko‘proq o‘ziga jalb qilmoqda. Vengriya davlati esa bu hamkorlikda muhim o‘rin egallashi mumkin.