O‘ZBEKISTONNING SHARQIY OSIYO DAVLATLARI BILAN DIPLOMATIK ALOQALARINI YO‘LGA QO‘YISH TARIXI - Sotvoldiyev Asadbek Alisher o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Abstrak: O‘zbekiston Respublikasining tashqi siyosatida Sharqiy Osiyo mintaqasi juda muhim hudud hisoblanadi. Chunki ushbu mintaqada O‘zbekistonning muhim iqtisodiy hamkorlari hisoblangan Xitoy Xalq Respublikasi, Janubiy Koreya va Yaponiya kabi davlatlar joylashgan. Ushbu davlatlar bugungi kunda O‘zbekistonning muhim iqtisodiy hamkorlari bo‘lganligi sababli, ushbu maqolada O‘zbekiston hamda bu davlatlar o‘rtasidagi diplomatik aloqalarning yo‘lga qo‘yilishi tarixi bayon qilinadi.