SUN’IY INTELLEKT HAQIDAGI QARASHLARNING RIVOJLANISHI. - Shaymanov Fozilbek To’lqin o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:Sun’iy intellekt sohasida olib borilgan tadqiqotlar tarixini to‘rt da vrga bo‘lish mumkin: klassik, romantik, modernizm davri va postmodernizm davri. S un’iy intellekt bo‘yicha olib borilgan tadqiqotlarning klassik davri kompyuterlar va ul arni qo‘llash bo‘yicha dastlabki tajribalar bilan bog‘liq. 1956 yilda amerikalik tadqiqo tchi Djordj Makkarti ikkita ma’noga ega bo‘lgan “sun’iy intellekt” atamasini olib kira di.