PEDAGOGIKA BILIM YURTI TALABALARIDA PSIXOLOGIK MADANIYATNI SHAKILANTIRISHNING IJTIMOIY PSIXOLOGIK OMILLARI. - Usubjonova Mohichehra Omadbek qizi; M.V. Halimova. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola pedagogik ta'lim muassasalarida talabalar o'rtasida ijtimoiy psixologik omillar va psixologik madaniyatni rivojlantirish o'rtasidagi murakkab bog'liqlikni o'rganadi. Tegishli adabiyotlarni tahlil qilish, metodologiyalarni o'rganish va natijalarni muhokama qilish orqali psixologik madaniyatni shakllantirishda ijtimoiy-madaniy muhit, ta'lim amaliyoti va shaxslararo dinamikaning hal qiluvchi rolini ochib beradi. Topilmalar talabalar orasida hissiy intellekt, empatiya va o'z-o'zini anglashni rivojlantirishga qaratilgan pedagogik ta'limga yaxlit yondashuvlarning ahamiyatini ta'kidlaydi.