DUNYO TILLARI TASNIFI BO‘YICHA AYRIM MA’LUMOTLAR - Gulrux Xayrullayevna; Haydarov Xurshed (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tillar tasnifining turlari, dunyo tillarining til oilalariga bo`linishi va ularning yana o‘z ichida til guruhlarga ajralishi, tillarning genealogik va tipologik tasnifi, eng murakkab tillar va dunyo tillari haqida qiziqarli ma`lumotlar berib o‘tilgan. Tilshunoslik fanini anglab olishimiz uchun oldin biz til nima ekanligini va biz uni nima uchun oʻzlashtirishimiz kerak ekanligini bilib olishimizga ushbu maqolani oʻqib javob topasiz degan umiddamiz.