HAYOT XAVFSIZLIGI FANIDA SOG’LOM TURMUSH TARZINING O’RNI - Maxmudov Otamurod Xoshimovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolani mazmun-mohiyati shundan iboratki, Hozirgi kunda hayot xavfsizligini ahamiyati, Hozirgi paytda aholini yashash tarzida ko’pgina tabiiy boyliklarning va atrof-muxitni ifloslovchi tashlamalarning yo’l qo’yib bo’lmaydigan darajada sarflanishi, Dunyo siyosati va halqaro munosabatlarning roli, siyosiy, iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy hayotda o’zaro aloqadorlik, keng ko’lamliligi, Global muammolarni yuzaga kelishiga yordam beruvchi asosiy faktorlar va boshqa ko;plab ma’lumotlar berib o’tilgan.