PEER-TO-PEER VA IERARXIK TARMOQLAR - Yunusov Azizbek Fazilovich; Abdurasulova Bumayram Isomiddin qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Mahalliy tarmoqlar (LAN) - bu ob'ekt bino yoki ob'ektlar guruhining kabel tizimi. LAN telekommunikatsiya uskunalarini birlashtirish uchun ishlatiladi: bir nechta shaxsiy kompyuterlar, serverlar, fakslar, skanerlar, printerlar va boshqalar. Bundan tashqari, nafaqat bir-biriga yaqin joylashgan ob'ektlar, balki geografik jihatdan uzoqda joylashgan ob'ektlar ham yagona tizimga birlashtirilishi mumkin. To'g'ri qurilgan LAN sizga kerakli ma'lumotlarga kirish imkonini beradi va ma'lumotlarga ruxsatsiz kirishdan himoya qiladi. Ma'lumotlar simli va simsiz kanallar orqali uzatiladi. Hozirgi vaqtda ofisni (yoki ma'muriy binolar guruhini) bitta mahalliy tarmoqsiz tasavvur qilib bo'lmaydi. LAN ma'lum bir kompaniyaning axborot tizimining bir qismi sifatida keng qo'llaniladi. Har bir idorada, sanoat korxonalarida, turli maqsadlardagi binolarda, banklarda lokal tarmoq mavjud. Zamonaviy xavfsizlik standartlariga javob beradigan to'g'ri o'rnatilgan LAN ishonchli va samarali ishlaydi, bu sizning ofisingizda barqaror axborot o'zaro ta'sirini ta'minlaydi.