TARMOQDA AXBOROTNI HIMOYA QILISH.VPN (VIRTUAL PRIVATE NETWORK) VIRTUAL XUSUSIY TARMOQ. - Rahmonov Mirzohidjon Shavkatovich; Mamasoliyeva Muharramxon Abdujalil qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Axborotni himoya qilish zamonaviy kompyuter tizimlarida va tarmoqlarida uzatilayotgan, saqlanayotgan va qayta ishlanayotgan axborotning ishonchliligini va butunligini tizimli taʻminlash maqsadida turli хil vositalarni va usullarni ishlatish, choralarni koʻrish va VPN (Virtual Private Network) virtual xususiy tarmoq. Bu texnologiya foydalanuvchilar oʻrtasida barcha maʻlumotlarni almashish boshqa tarmoq doirasida ichki tarmoqni shakllantirishga asoslangan, ishonchli himoyani taʻminlashga qaratilgan. VPN uchun tarmoq asosi sifatida Internetdan foydalanish aytib o’tilgan.kazish tushuniladi.