O’ZBEK MUSIQASIDA LAZGINIŃ TUTGAN O’RNI VA UNING TURLARI - Madrimova To'xtajon; Jamil Charshemov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada xorazm raqsi, lazgining tarixi, rivojlanish bosqichlari va taraqqiyot jarayonida amalga oshirilgan keng qamrovli ilmiy- tadqiqotlar, ularning bugungi kuni, raqs san'atining rivoj topishidagi ahamiyati va o'rni haqidagi fikr mulohazalar bayon etilgan.