FALSAFIY ANTROPOLOGIYA ( INSON FALSAFASI ). - Baxriddinova Madina Sadriddin qizi.; Norboyeva Xurshida Sulaymon qizi; Xodjanova Surayyo Baxtiyor qizi. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada – Falsafiy antropologiya ( inson falsafasi ) . Insonni kelib chiqi-shiga oid qarashlar , insonni paydo bo’lishiga olib kelgan tabiatning qonuniy rivojlanishi , insonning , ong , jon, ruxiyat , instinktlar , nuqsonlar , fazilatlari, ‘’in-son ‘’ tushunchasi - odam zotini muayyan darajadagi ijtimoiy xususiyatlar va jihatlarini o’zlashtirib olganligi bilan bog’liq kamolot darajasini ifodalaydi. Ijtimo-iylik ‘’shaxs’’ tushunchasi uchun ham asosiy xususiyatdir, ammo bunda ijtimoiy ji-hatdan ma’naviy – axloqiy kamolotga yetganlik tushuniladi. Ilmiy adabiyotlarda inson va shaxsga nisbatan rang – barang ta’riflarni, turli xil talqinlarni uchratish mumkin .