YURAK KASALLIKLARINI DAVOLASHDA XALQ TABOBATINING O`RNI. XUSUSAN DORIVOR O`SIMLIKLARNING SAMARADORLIGINI ANIQLASH. - E.D.Raimberdiyev; T.X.Sherov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anatatsiya: Yurak-qon tomir kasalliklari ko'p faktorli etiologiyaga ega bo'lib, uning rivojlanishi uchun turli xavf omillari, jumladan, giperxolesterolemiya, gipertenziya, chekish, diabet, noto'g'ri ovqatlanish, stress va jismoniy harakatsizlik kabilar bilan bog'liq. Yurak kasalliklarini davolashda va profilaktika maqsadida juda ko`p dorivor o`simliklar ishlatiladi. Dorivor o`similar inson hayotida juda katta ajralmas qismni tashkil qilib, bugungi kunda turli o`simliklardan ajratib olinayotgan moddalar tibbiyotda keng qo`llanilmoqda va bugungi kunda zaytun moyining samaradorligi katta ekanligi o`z tasdig`ini topdi.