XULQI OGʻISHGAN SHAXS TARBIYASINING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Irmatova Nilufar Xolmtovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Shaxsning og’ishgan xulqi - bu umumqabul qilingan yoki rasman o’rnatilgan ijtimoy me’yorlarga mos tushmaydigan axloqiy sifatlari va uning turli ko’rinishlarida namoyon bo’lishi yoritilgan . Boshqacha aytganda, bu harakat mavjud qonunlar, qoidalar, an’analar va ijtimoiy buyruqlarga mos tushmasligidagi asosiy vaziyatlar va ularning salbiy va ijobiy oqibatlari haqida fikrlar keltirilgan.