QIZLAR VA AYOLLAR O‘RTASIDA OLIB BORILAYOTGAN REPRODUKTIV SALOMATLIK TADBIRLARI TAHLILI. - Abdumuratova Zarina Shokir qizi; Abdumurodova Xurshida Abdusalom qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Muammoning dolzarbligi: Reproduktiv salomatlik insoniyat taraqqiyotida, umumiy salomatlikning bir qismi bo‘lib, markaziy zvenoni egallab kelmoqda.U erkaklar va ayollarga, o‘smirlarga ham taaluqli bo‘lib, ularning butun oilaviy hayotini, uni qanday tashkil etishni, ushbu masalaga oid bo’lgan barcha axborot, ma’lumotlardan xabardor bo‘lishni, homiladorlik va undan saqlanishning xavfsiz usullari, kontraseptiv vositalar va ulardan foydalanish, ular bilan bog‘liq masalalarda sog‘liqni saqlash tizimi xizmatidan to‘laqonli va erkin foydalanish huquqini, xar bir insonning o‘z reproduktiv huquqi mavjudligini, har kim o‘z oilasida tug‘ilajak farzandining, sog‘lom bo‘lishini taminlashi shart va zarurligini anglatadi.