БИОЛОГИК ФАОЛ ПОЛИМЕРЛИ ПРЕПАРАТЛАР ЁРДАМИДА ГИЛОС МЕВАСИНИ САҚЛАШ ТИЗИМИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - И.Х. Холмирзаев (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотация: Ушбу мақолада экологик хавфсиз технологиялар тушунчаси, хитозан ва унинг органик кислоталар билан ҳосил қилган комплекслари асосидаги препаратлар ёрдамида гилос меваларининг навларини узоқ-муддатли сақланиш амалиёти кўриб чиқилган. Лабораторияда қўлланиладиган технология асосида гилос меваларига ишлов берилгандан сўнг уларнинг сақланиш муддатининг узайиши, дастлабки вазни ўзгармаслиги ҳамда меваларнинг таъми ва товар хусусиятлари сақланиб қолиши кўрсатилган.