KO`RISHNING VAZIFA VA FUNKSIYALARI - Taganov Sobirjon; Rahmonova Nilufar Nijmiddin qizi; Shomurotov Ulugbek Melikboboyevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ko`rish-organizmlarning ko`rish organlari yordamida tashqi dunyo to`g`risida axborot olishdan iborat murakkab fiziologik jarayon .Ko`rish jarayonida tashqi dunyodagi obyektlardan qaytadigan yoki ular tarqatadigan 300-800 nm diapazondagi elektromagnit to`lqinlari,ya`ni yorug`lik nuri ko`rish organlari uchun ta`sirlovchi bo`ladi.