2030 YIL - OIV EPIDEMIYASISIZ HAYOT SARI - Shukurova Sevara Normo’minova (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada OIV infeksiyasini profilaktika qilish, unga tashxis qo‘yish va davolash sifatini yanada oshirish, aholi orasida OIV infeksiyasini aniqlash bo‘yicha tekshiruvlar qamrovini oshirish, bemorlarga sifatli tibbiy va ruhiy-ijtimoiy yordam ko‘rsatish, ularni zarur dori vositalari bilan to‘liq ta’minlash hamda ijtimoiy himoyasini kuchaytirish maqsadida amalga oshirilayotgan chora tadbirlar borasida so’z yuritiladi.