BOLALAR KASALLIKLARI PROPEVDEVTIKASI KAFEDRASI TARIXI - Eraliyeva Shohsanam Muzaffar qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annatatsiya: Siz ushbu maqolada bolalar kasalliklari propevdevtikasi kafedrasi tarixi bilan birgalikda tibbiyot tarixini haqida ma’lumot olasiz. Maqolada Pediatriya tibbiyot fani sifatida rivojlanib uch davri haqida so’z borgan.Mamlakatimiz pediatriyasining jahonga tanilishida bolalarning to‘g‘ri ovqatlanishi bo‘yicha qator ilmiy ishlarni amalga oshirgan professor A.X.Hamroyev, har xil kasalliklarda qonivish jarayonini o‘rgangan professor X.M.Mamatqulov, ovqat xazmqilish a’zolarining kasalliklarini o‘rgangan va qimmatli takliflarini kiritgan professor F.N.Nazarmuhamedov kabi olimlarning munosib hissalari borligini ta’kidlash joizdir.