O‘RTA OSIYO VA O‘ZBEKISTONDA PEDIATRIYANING RIVOJLANISHI VA MANNAP ATAMATOVICH MIRZAMUXAMMEDOVNING PEDIATRIYAGA QO’SHGAN O’RNI - Eraliyeva Shohsanam Muzaffar qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annatatsiya; Ushbu maqolada siz O’rta Osiyo va O’zbekistonda pediatriyaning rivojlanishi hamda “Sog‘lom avlod uchun” ordeni sohibi Mannap Atamatovich Mirzamuxammedov haqida ma’lumot olasiz. 1942-yili, Jahon urushi davom etayotganligiga qaramay, O‘zbekiston Sog‘liqni saqlash Xalq komissariatida onalik va bolalikni muhofaza qilish bo‘yicha o‘rinbosarlik lavozimi ta’sis etildi va uni tajribali ilmiy xodim , keyinchalik O‘zbekiston ayollari orasida birinchi pediatrprofessor darajasiga yetishgan S.N.Yo’ldosheva boshqara boshladi.