FAVQULODDA VAZIYATLARDA FUQOROLARGA PSIXOLOGIK YORDAM. - Munojatxon Akbarova Yusubjanovna; Tursunaliyeva Dilobar; SHamsidinova Mukambar (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada favqulodda vaziyatlardan zarar ko‘rgan aholi uchun birinchi darajali hayotni samarali qo‘llab-quvvatlashni tashkil etishning muhim ahamiyati muhokama qilinadi. Bunday qo‘llab-quvvatlash tizimlarini amalga oshirishning asosiy strategiyalari va usullarini aniqlash uchun mavjud adabiyotlarni tahlil qiladi. Usullar, natijalar va munozaralarni har tomonlama ko’rib chiqish orqali maqola siyosatchilar va yordam tashkilotlari uchun favqulodda vaziyat stsenariylarida javob berish qobiliyatini oshirish uchun tushuncha berishga qaratilgan.