JADIDLAR HARAKATI - Abdullayev Ramazon; Norqulov O’lmasbek; Xo’shboqov Farrux; Yo’ldoshev Sunnat (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jaholat va qoloqlik girdobida qolib ketayotgan Turkiston xalqini ma’rifatli qilish va jamiyatni yangilash va isloh qilishga qaratilgan jadidlar harakatining vujudga kelishi, taraqqiyoti, mintaqaviy-hududiy tarixi shakllari, jadidlarning asosiy g’oya va maqsadlari haqida so’z boradi.