FALSAFIY ANTROPOLOGIYA ( INSON FALSAFASI ). - Qurbonova Marjona Abduvoxid qizi.; Xikmatullayeva Aziza Akmal qizi.; Eshonqulova Durdona O’ral qizi. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada –( Inson falsafasi ) – Falsafiy antropologiya . Insonni paydo bo’lishiga olib kelgan tabiatning qonuniy rivojlanishi, insonning, ong, jon, ruxiyat, instinktlar , nuqsonlar , fazilatlari, ‘’inson ‘’ tushunchasi insonni kelib chiqishiga oid qarashlar - odam zotini muayyan darajadagi ijtimoiy xususiyatlar va jihatlarini o’zlashtirib olganligi bilan bog’liq kamolot darajasini ifodalaydi. Ijtimo-iylik ‘’shaxs’’ tushunchasi uchun ham asosiy xususiyatdir, ammo bunda ijtimoiy ji-hatdan ma’naviy – axloqiy kamolotga yetganlik tushuniladi . Ilmiy adabiyotlarda inson va shaxsga nisbatan rang – barang ta’riflarni, turli xil talqinlarni uchratish mumkin.