BIOGUMUSDAN FOYDALANISH USULLARI. - Abdurazakova Iqbolxon Abduraxmonovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Biogumus tarkibida suvda yaxshi eriydigan harakatchan gummatlar fraksiysi:litiy, kaliy o’simliklar uchun foydalidir. O‘simliklar birinchi navbatda shular bilan oziqlanadi. Ularning oz miqdori ham o‘simlik urug‘larini o‘sishini va rivojlanishini tezlashtiradi, xlorofillarni hosil bo‘lishini fotosintezni kuchaytiradi, o‘simliklarga tuproq orqali mineral tuzlarni o‘tishini tezlashtiradi.