ПРОФИЛАКТИКА ИНСПЕКТОРИ ФАОЛИЯТИ САМАРАДОРЛИГИНИ БАҲОЛАШ ВА УНИНГ ФАОЛИЯТИДА ҲИСОБДОРЛИК - ПУЛАТОВ АЗАМАТ АНВАР ЎҒЛИ (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ушбу битирув малакавий ишида тадқиқот мавзусининг долзарблиги, профилактика инспектори фаолияти самарадорлигини баҳолаш тизимини ташкил этиш тушунчаси, узига хос хусусиятлари ўрганилган. Профилактика инспекторларининг фаолияти самарадорлигини баҳолаш ва ҳисобдорлик тизимини ташкил этиш доирасидаги нормаларнинг амалиёт таҳлили ҳамда ушбу фаолият доирасида юритиладиган процессуал ҳужжатлар таҳлил қилиниб уларнинг фаолиятига доир муаммо ва камчиликлар аниқланди ва уларни бартараф этиш буйича бир қатор таклифлар киритилди. Профилактика инспекторларининг фаолияти самарадорлигини баҳолаш ва унинг фаолиятида ҳисобдорлик тизимини ташкил этиш буйича бошқа хорижий давлатларнинг илғор хорижий тажрибаси хамда миллий қонунчилигимиздан фарқли ва ўҳшаш томонлари, шунингдек, юқорида келтириб ўтилган жиҳатларидан фойдаланган холда ушбу фаолиятни такомилаштириш йуналишлари ёритиб ўтилган.