ЭКИНЗОРЛАРНИ ПАЙҲОН ЭТИЛИШИНИ ОЛДИНИ ОЛИШ БЎЙИЧА ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАР ПРОФИЛАКТИКАСИ ЧОРА-ТАДБИРЛАРИНИ АМАЛГА ОШИРИШ ФАОЛИЯТИНИ ТАШКИЛ ЭТИШДА ИШТИРОК ЭТУВЧИ СУБЪЕКТЛАР ВА УЛАРНИНГ ВАКОЛАТЛАРИ - Пўлатов Азамат Анвар Ўғли (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ушбу битирув малакавий ишида тадқиқот мавзусининг долзарблиги, ҳуқуқбузарликлар профилатикаси чора-тадбирини амалга ошириш фаолиятини ташкил этиш бўйича тушунчалар, умумий, махсус, якка тартибдаги ва виктимолик профилактика чора-тадбирларининг бугунги кундаги ҳолати ва амалга оширишнинг ўзига хос хусусиятлари мавжуд. Бундан ташқари ушбу йуналишда ҳуқуқбузарликлар профилактикаси чоратадбирларини амалга ошириш фаолиятини ташкил этиш доирасидаги нормаларнинг амалиёт таҳлили ҳамда ушбу фаолият доирасида юритиладиган процессуал ҳужжатлар, ушбу фаолиятдаги муоммо ва камчиликлар, шунингдек, айрим турдаги мавжуд муаммо ва камчиликларни бартараф етиш бўйича бир катор таклифларни ўз ичига олади. Ҳуқуқбузарликлар профилактикаси чора- тадбирларини амалга ошириш фаолиятини ташкил этиш бўйича бошқа хорижий давлатларнинг илғор хорижий тажрибаси ҳамда миллий қонунчилигимиздан фарқли ва ўхшаш томонлари, шунингдек, юқорида келтириб ўтилган жиҳатлари фойдаланган ҳолда ушбу фаолиятни такомилаштириш йўналишлари ёритиб ўтилган