INKLYUZIV BILIM BERIWDEGI MEKTEPTE PEDAGOG- PSIXOLOGLARDÍŃ ORNÍ - Babadjanova Feruza Polatovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Zamanagóy ilim hám ámeliyatda saw balalar hám múmkinshiligi sheklengen balalar birgelikte oqıtılatuǵın hám tárbiyalanatuǵın pedagogikalıq processti belgilew hám xarakteristikalaw ushın integraciya, ulıwmalastırıw, inklyuziya sıyaqlı atamalar qollanıladı. "Integraciya" termini latınsha integrare - toltırıw, tolıqtırıw sózinen kelip shıqqan. Pedagogikada "social integraciya" termini 20-ásirde payda bolǵan hám dáslep AQShda 20-ásirdiń 60-jıllarınnan baslap ırqiy hám etnik azshılıqlar máselelerine salıstırǵanda qollanılǵan[1]. Bul termin Evropa sóylewine kirdi hám mayıplar máseleleri kontekstinde qollanıla baslandı.