O’ZBEKISTONDA HUQUQIY DEMOKRATIK DAVLAT VA FUQAROLIK JAMIYATI ASOSLARINING BARPO ETILISHI - Alimbayeva Maftuna Umidbek qizi; Xudayberdiyeva Sevinch O’tkir qizi; Maxmudova Zulfıya Alımjanovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annontatsiya: Ushbu maqolada O’zbekistonda milliy davlat boshqaruv tizimining barpo etilishi , inson huquqlari va erkinliklari kafolatlanishi, demokratik saylov tizimining yaratilishi , siyosiy partiyalar , jamoat birlashmalari va ommaviy axborot vositalarining rivojlanishi hamda bozor iqtisodiyotiga o’tishda o’ziga xos tutgan taraqqiyot yo’li haqida so’z boradi. Davlat dasturlari , iqtisodiyotni rivojlantirish bo’yicha muhim vazifalar belgilab berilgan. O’zbekistonda huquqiy demokratik davlat va fuqarolik jamiyati asoslarining barpo etilishi kabi masalalarning tub mohiyatini anglash eng dolzarb vazifalardan biri edi.