ART TERAPIYA - TERAPEVTIK MAQSADDA BADIIY IJODDAN FOYDALANISH. - Abduraxmonov Valijon Sodiqovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Jamiyat, san'at va ilmda sodir bo'layotgan integral jarayonlar bilimlarning chegara tarmoqlarining paydo bo'lishiga olib keldi. Ular pedagogika va psixologiya sohasida o'sib borishi bilan pedagogik fikrlarning tarqalishi, tarbiyaning yangi kontseptsiyalari yaratiladi, ta'lim standartlari ishlab chiqiladi, bolalarni tarbiyalashning nazariy asoslari va texnologiyalari o'rganiladi va o'quv jarayonining xususiyatlari o'rganiladi. Inson tanasining zaxira qobiliyatini oshiradigan mavjud vositalarni takomillashtirish va yangi samarali vosita va usullarni yaratish dolzarb muammo hisoblanadi. Ko'pgina zamonaviy tadqiqotchilarning qarashlari tobora ko'proq moslashuvchan, profilaktik, terapevtik, tuzatuvchi vositalar sifatida san'atning turli turlariga aylanmoqda. Art tera