TARBIYASI OGʻIR BOLALAR BILAN ISHLASHDA PSIXOLOG FAOLIYATINING AHAMIYATI - Alimov Hayitmamat Yarashevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Hozirgi kunga kelib, mahalliy va хorijy psixologlar va tarbiyasi ogʻir bolalar sonining koʻpayishini qayd etishdi. Bolalar ijtimoiylashuv, tarbiya va ta'lim jarayonida qiyinchiliklarga duch kelishadi, oʻzlarini shaxs sifatida rivojlantirishga intilmaydilar. Maqola maktab davridagi bolalarni tabiyasi ogʻir bolalarni tarbiyalash sabablarini oʻrganish va oʻqituvchilar bilan psixologlar birgalikda ota-onalarga oʻquvchilarning ta'im jarayonini tashkil etishda o‘z vaqtida tuzatish yordamini koʻrsatish masalalariga bagʻishlangan.