HOMILADORLIKDA YODNING AHAMIYATI - NAVRO’ZOVA O’G’ILON ORZIJONOVNA; CHORIEV SARVAR PANJI O’G’LI (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Mavzuning dolzarbligi. Homila rivojlanishining turli bosqichlarida qalqonsimon bez gormonlari turli funksiyalarni bajaradi. Homiladorlik davrida ular turli organlarning, shu jumladan miyaning o‘sishini va rivojlanishini nazorat qiladi. Shunday qilib, ular homiladorlik davrida to‘g‘ri o‘sish, shuningdek, homilaning jismoniy va aqliy rivojlanishi uchun juda muhimdir