REAKTIV QUVVATGA ASOSLANGAN ELEKTR TARMOQLARINI HISOBLASH - Rizayev Burxon Raximjonovich; Ahmadjonov Muhammadmuso Isojon o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Reaktiv quvvat elektr energetika tizimlarining hal qiluvchi jihati bo'lib, kuchlanish barqarorligini ta'minlashda va energiyaning samarali uzatilishini ta'minlashda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqolada biz reaktiv quvvatga asoslangan elektr tarmoqlarini hisoblash va boshqarishni ko'rib chiqamiz. Biz elektrotexnikada reaktiv quvvatning asoslari, ahamiyati, hisoblash usullari va amaliy qo'llanilishini o'rganamiz.