IQTISODIYOTNI MODERNIZATSIYALASH SHAROITIDA DAVLAT BYUDJETINING XARAJATLARI TAHLILI (MADANIYAT VA SPORT XARAJATLARI MISOLIDA) - Tolliboyev Suxrob; Tilloyev Ravshan; Abduhamidov Jasur (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Mustaqillik yillarida xalqimizning boy madaniy merosini qayta tiklash, jismonan sog‘lom, ma’nan yetuk va har tomonlama barkamol shaxslar jamiyatini barpo etish uchun zarur shart-sharoitlar yaratildi. Aholining madaniy va estetik ehtiyojlarini yanada to‘la qondirishga, teatr, musiqa, tasviriy san’at hamda boshqa san’at turlarini rivojlantirishga, xalqimiz tarixi va bugungi hayotining eng yorqin sahifalarini, mamlakatimizning erkin demokratik taraqqiyotini aks ettiruvchi asarlar yaratishda ijodiy jamoalarga har tomonlama yordam ko‘rsatishga alohida e’tibor qaratildi. Jismoniy tarbiya va ommaviy sportni rivojlantirish bo‘yicha tizimli va aniq maqsadga yo‘naltirilgan chora-tadbirlar amalga oshirildi. Nufuzli xalqaro musobaqalarda O‘zbekiston sharafini munosib himoya qilish va yuksak marralarni zabt etishga qodir mahoratli sportchilar tayyorlashning samarali tizimi yaratildi.