GLOBAL OʻZGARIShLAR ShAROITIDA YoShLAR MA’NAVIY ONGI VA XULQIGA TA’SIR KOʻRSATIShNING PSIXOLOGIK ShAKLLARI - Murtazayeva Sayyora Sanoqulovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotasiya. XXI asrda kuzatilayotgan global oʻzgarishlar inson ongi va xulqida muayyan oʻzgarishlarni keltirib chiqarganligi, ular avvalo shaxsning ma'naviy dunyosida aks etayotganligi ayni haqiqatdir. Maqolada jamiyatning dolzarb muammosi boʻlmish yoshlar ma'naviy ongi va ijtimoiy xulqiga mafkuraviy ta'sir koʻrsatishning ayrim shakl va metodlari taxlil qilingan, uzluksiz ma'naviy tarbiyaning metodologik tamoyillari belgilangan.