XORAZMDA MADANIY MARKAZLAR FAOLIYATI VA TARIXI - S.R.Davletov; A.R.Raximova (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqola Xorazm viloyatining madaniy markazlarini va ularning tarixiy rivojlanishini o'rganadi. Xiva, Urganch kabi shaharlar va Topraq Qal'a kabi qadimiy yodgorliklar diqqat markazida bo'lib, ularning madaniy va tarixiy ahamiyati tahlil qilinadi. Xiva shahridagi Ichan-Qal'a, Urganchdagi zamonaviy madaniyat markazlari va qadimiy Topraq Qal'a arxeologik yodgorligi kabi muhim ob'ektlar orqali Xorazmning o'rta asrlardan to bugungi kungacha bo'lgan madaniy o'zgarishlari ko'rib chiqiladi. Maqola shuningdek, bu madaniy markazlarning ilmiy, diniy va san'at sohalaridagi roli hamda ularning jamiyatdagi ta'sirini yoritib beradi.