АҲОЛИДАН ХОСИЛ БЎЛГАН ҚАТТИҚ ЧИҚИНДИЛАРНИ КЎМИШ ПОЛИГОНЛАРИНИНГ ГИГИЕНИК АҲАМИЯТИ - Садуллаева Х.А; Пулотова Н.Н; Файзибоев С.С; Жонузоков Ж.Ж; Муслимов Ў.Р (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Кириш. Қаттиқ маиший чиқиндилар ўзининг физик-кимёвий кўрсаткичлари бўйича етарли даражада ўзига хос, шунинг учун уларни махсус заводларда биоферментация усули билан ёки махсус полигонларда зарарсизлантириш усуллари орқали осон зарарсизлантириш мумкин. Қаттиқ маиший чиқиндилар таркибида органик моддалар миқдори етарли даражада юқори (58,3% гача), куз ойларида эса 66,0%гача етади. Қаттиқ маиший чиқиндиларнинг таркиби қуйидаги жадвалда келтирилган [1, 2, 3].