OʻZBEKISTON TURIZM SALOHIYATI. - Sultonboyeva Boʻstonoy Narimon qizi. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya.So‘nggi yillarda O‘zbekiston sayyohlik sohasini rivojlantirish yo‘lida salmoqli yutuqlarga erishdi, yaqin MDH davlatlaridan ham, uzoq xorijiy yo‘nalishlardan ham millionlab sayyohlarni kutib oldi. Elektron kirish vizalarini joriy etish, infratuzilmani yaxshilash, reklama kampaniyalarini o‘tkazish kabi tashabbuslar mamlakatda turizmning o‘sishiga xizmat qildi.Ushbu maqolada biz O‘zbekistonning sayyohlik salohiyatining turli jabhalarini chuqurroq o‘rganamiz, uning noyob diqqatga sazovor joylari, so‘nggi o‘zgarishlar, kelajak istiqbollari hamda O‘zbekistonni jahon turizm xaritasida birinchi o‘ringa qo‘yish bo‘yicha olib borilayotgan sa’y-harakatlarni o‘rganamiz.