AYOLLAR TOMONIDAN SODIR ETILADIGAN JINOYATLARNING KRIMINALOGIK TAVSIFI - Toxirjonov Muhammadali Zokirjon o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Jinoyatning hamma turi insoniyat uchun xavfli va zararli hisoblanadi. Shu noisdan azal-azaldan o’g’rilik, qotillik qilganlarga og’ir jazo qo’llangan, maqsad: xalq bundan o’rnak olsin va hech kim buni takrorlamasin degan tushuncha bo’lgan. Ayollar jinoyati bugun erkaklar o’rtasidagi jinoyatdan ham xavfliroq tus olmoqda. Gap jabrlanuvchiga yetkazilgan zarar miqdori haqida ketmayapti, balki jinoyatchi ayolning oilasi, u tarbiyalaydigan kelajak haqida ketyapti. Ushbu maqolada muallif ayollar jinoyatining ayni shu jihatlari haqida o’z fikr-mulohazalarini bayon etadi.