ТЕЗКОР ҚИДИРУВ ФАОЛИЯТИНИ АМАЛГА ОШИРИШДА ИНСОН ҲУҚУҚЛАРИНИ ТАЬМИНЛАШ - Жонизоқов Бахтиёр Собиржон ўғли (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Битирув малакавий ишида тадқиқот мавзусининг долзарблиги, предмети, обекти, вазифалари, профилактика инспекторларининг фуқаролик жамияти институтлари билан ҳамкорлиги тушунчаси, бугунги кунда бандлик органларининг ҳуқуқбузарликлар профилактикасидаги ролининг аҳамияти, ушбу ҳамкорликнинг ҳуқуқбузарликланинг барвақт олдини олишдаги аҳамияти, ҳозирги холат, шунингде ушбу ҳамкорлик доирасидаги қатор муаммо ва камчиликлар ҳамда уларни бартараф етиш бўйича бир қатор таклифлар ишлаб чиқилган.