MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI TIZIMIDA OʻQUVCHILARNI KASB-HUNARGA YOʻNALTIRISH ISHLARI:MUAMMO VA YECHIMLAR - Yulliyeva Mehriniso Bobonazarovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Kasbga yo‘naltirish va ta’lim jarayoni ishtirokchilari tushunchasi va uning sharxi. Ta’lim jarayonida o‘quvchilarga kasbiy maslahat, kasbiy saralsh, kasb tanlash masalalari bo‘yicha yo‘nalishlar berish. Ta’lim jarayoni va kasb tanlovchilarning psixologik, fiziologik salomatligi. Yosh davrlar psixologiyasi va kasb tanlash masalalari. Yetuk insonni tayyorlashda meditsina, psixologiya va falsafiy bilimlarning o‘rni.