IQTISODIY NOCHOR KORXONALARNI MOLIYAVIY SOG‘LOMLASHTIRISH METODOLOGIYASI VA MEXANIZMLARINI, TO‘LOVGA QOBILIYATSIZLIK VA BANKROTLIK TARTIB- TAOMILLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Yusupov Ulug’bek Mamayusupovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Bugungi global davrda barcha mamlakatlar kesimida moliyaviy nochor korxonalarni moliyalashtirish, subsidiya hamda dotatsiyalar ajratish orqali ko’plab korxona tashkilotlar barqaror rivojlanishiga erishilmoqda. Ushbu maqolada iqtisodiy nochor korxonalarni moliyaviy sog’lomlashtirish metadalogiyasi hamda mexanizmlari va to’lovga qobiliaytsizlik va bankrotlik tartib hamda tamoyillarini takomillashtirish omillari keltirilgan. Mashhur iqtisodchilar nazariyalari, korxonalar haqida statistic ma’lumotlar hamda xulosa va takliflar ham mavjud.