O’ZBEKISTONNING DUNYO KAPITAL BOZORIGA INTEGRATSIYALASHUVI ISTIQBOLLARI - I. Ergashev (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jahon kapital bozorining mohiyati, asosiy ko’rsatkichlari va unda mamlakatlar ulushlari bo’yicha ma’lumotlar keltirilgan. Investorlar huquqlarini himoya qilish maqsadida aksiyadorlik jamiyatlariga nisbatan bajarilishi majburiy bo’lgan ko’rsatmalar, sudlarga da’vo arizalari hamda vakolatli davlat organlari va huquqni muhofaza qiluvchi organlar bilan hamkorlikda qonunchilikda belgilangan tartibda tegishli ta’sir choralari ko’rish yuzasidan fikrlar bayon qilingan. O’zbekiston Respublikasining jahon kapital bozoriga kirishi va bu jarayonni tezlashtirish yo’nalishlari tahlil qilingan. O’zbekiston rezidentlari va norezidentlari tomonidan barcha turdagi qimmatli qog’ozlar, jumladan, xorijiy emitentlar aksiyalarini sotib olishdagi to’siqlarni bartaraf etish maqsadida ushbu xizmatning investitsiya vositachilari tomonidan ko’rsatilishini nazarda tutuvchi tartib ishlab chiqilishi bo’yicha nazariy ma’lumotlar o’rin olgan.