INKLUZIV TA‘LIMDA PSIXOLOGNING ÒRNI - Yusupova Shohsanam Sohibjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotasiya: Ushbu maqolada mamlakatimizda joriy qilinayotgan yangi ta'lim tizimi ya'ni inklyuziv ta'lim tizimining takomillashuvi, va bu ta'lim tizimini barcha ta'lim tashkilotlarida joriy qilinganligi, respublikamizda joylashgan ta'lim tizimlaridagi imkoniyati cheklangan bolalarga o‘z tengdoshlari qatorida ta'lim berish va shu bilan bir vaqtda ularning ehtiyoji hamda qobiliyatlariga qarab individual yondoshishda psixologning o‘rni, inklyuziv ta'lim tizimini rivojlantirish maqsadi va vazifalari haqida so‘z boradi.