IKKINCHI JAHON URUSHI YILLARI PLAKAT SAN’ATIDAGI ASOSIY BADIIY OBRAZLI IZLANISHLAR - Xudayberganova Dildora Baxrom qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аnnotatsiya. Ushbu maqolada XX asr Ikkinchi jahon urushi yillari plakat san’atidagi asosiy badiiy obrazli izlanishlar to‘g‘risida qisqacha to‘xtalib o‘tilgan. Plakatlardagi rang-barang tasvirlar orqali, XX asrda o‘z faoliyatini olib borgan rassomlar ijodida insonlarga tushunarli tarzda aks yettirilgan turli xil qarashlar keltirib o‘tilgan.